Aanbod

In de bibliotheek kan je:

  • taalcursussen Nederlands lenen
  • onze nieuwe aanwinsten ontdekken
  • de krant lezen
  • mensen ontmoeten
  • informatie opzoeken
  • en natuurlijk boeken, stripverhalen en tijdschriften lenen

Ontdek het volledige aanbod op onze catalogus: http://zoeken.ganshoren.bibliotheek.be/.


Daisy-boeken

Wat zijn Daisy-boeken?

Dit zijn luisterboeken (boeken op cd, cassette of cd-rom), die door het Daisy-formaat op cd-rom meer mogelijkheden biedt dan een gewoon luisterboek. Daisyboeken kan je in één ruk uitlezen, pauzes inlassen, erin bladeren of grasduinen, bladwijzers plaatsen en de favoriete passages herlezen, het geluid en de snelheid van het voorlezen regelen, ergens stoppen met lezen en automatisch herbeginnen op die plaats, een slaaptoets instellen…

Daisy staat voor Digital Accessible Information System. Dit is de wereldwijde standaard voor luisterboeken voor personen met een leesbeperking. Een Daisy-boek beluister je met een heel gemakkelijk toestel, de Daisy-speler. Daisy-boeken kan je ook afspelen op je computer met aangepaste software (gratis verkrijgbaar in de bibliotheek) en op je mp3-speler (maar dan geniet je niet van de navigatiemogelijkheden).

Dankzij het samenwerkingsverband met de Luisterpuntbibliotheek kan je nu ook in de bibliotheek van Ganshoren terecht om deze boeken te ontlenen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de Luisterpuntbibliotheek op het telefoonnumer 070/24.60.70, via info@luisterpuntbibliotheek.be of raadpleeg onze website: http://www.luisterpuntbibliotheek.be.