Boek
Nederlands

De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika

Björn Soenens (auteur)
+1
De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika
×
De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika

De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika

Journalistiek verslag van een reis door de hedendaagse VS en van gesprekken met inwoners over uiteenlopende onderwerpen die het land verdelen.
Titel
De lengte van een oceaan : stemmen en stemmingen in Amerika
Auteur
Björn Soenens
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2020
488 p.
ISBN
9789029540407 (paperback)

Besprekingen

De auteur, Bjorn Soenens, is VS-correspondent voor VRT NWS en probeert met dit boek het hedendaagse Amerika op zijn eigen bijzondere wijze te beschrijven. De auteur (1968) reist door geheel Amerika om met gewone mensen te spreken over alledaagse dingen die ze bezighouden. Hij doet dit op een dusdanige wijze dat hij de lezer hiermee in vervoering brengt. Verschillende onderwerpen, zoals de opkomst van de hillbilly drug Oxycontin en de vernietigende werking die dit heeft op de gewone man, tot het diepgewortelde rascisme dat daar nog steeds van oceaan tot oceaan welig rondwaardt, passeren de revue. De politieke discussie loopt als een rode draad door het boek. Soenens bespreekt het geweld op straat, schietincidenten op scholen, de Vietnam-oorlog en vele andere diepgewortelde problemen die het land in twee kampen verscheuren. Prachtig opgetekend door een bevlogen correspondent. Een kunstwerk in boekformaat.

Over Björn Soenens

Björn Soenens (Roeselare, 25 april 1968) is een Belgisch redacteur, journalist en auteur.

Levensloop

Soenens studeerde in 1990 af als licentiaat vertaler Engels-Frans aan de Provinciale Hogeschool voor Vertalers en Tolken en volgde nadien een master internationale politiek aan de Universiteit Antwerpen (UA).

Hij begon zijn loopbaan bij de openbare omroep in 1991 bij Radio 2 West-Vlaanderen. Na een jaar stapte hij over naar radionieuws en -duiding. In 1995 werd hij reporter voor Het Journaal en Terzake. Van 1999 tot 2003 werkte Soenens voor Koppen, waarna hij terugkeerde naar Het Journaal als eindredacteur, chef algemene verslaggeving, chef nieuws en chef buitenland. Sinds 2008 werd hij vaak "Amerikawatcher" genoemd. In 2010 kreeg Soenens de Dexia Persprijs voor zijn radiorubriek "De Amerikawatcher" in De Ochtend op Radio 1. Zijn documentaire Stemmen uit Iowa voor Canvas uit 2012 …Lees verder op Wikipedia