Boek
Nederlands

1,2... tel je mee?

Deborah Van de Leijgraaf (illustrator)
+1
1,2... tel je mee?
×
1,2... tel je mee? 1,2... tel je mee?

1,2... tel je mee?

Deborah Van de Leijgraaf (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Eén das speelt op zijn gitaar, drie luiaards hangen in de boom en tien beertjes hebben allemaal een grappig hoedje. Kun je alle dieren tellen? Vierkant, tekstloos hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties met de cijfers 1 tot en met 10. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tellen, Dieren
Titel
1,2... tel je mee? / Bora
Illustrator
Deborah Van de Leijgraaf
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, [2020]
[22] p. : ill.
ISBN
9789021679914 (hardback)

Besprekingen

In dit vrolijke kartonboek met afgeronde hoeken staan de cijfers 1 tot en met 10 centraal, gecombineerd met voor dreumesen bekende en minder bekende dieren. We beginnen met één das, maar zien ook drie luiaards en vier narwals. De opzet is standaard, en daarom voor kleintjes herkenbaar, maar het boek onderscheidt zich door de tekeningen. De illustraties zijn van Deborah van de Leijgraaf. Onder de naam Bora zijn haar illustraties te vinden in babyboekjes, maar ook op stoffen, serviesgoed en inpakpapier. Haar vrolijke stijl kenmerkt zich door kleur, vriendelijke dieren en patronen. Voor dit boek koos ze voor veel bruin-, geel en groentinten, die zowel fris als retro aandoen. De dieren staan tegen een effen achtergrond, met daarop herhalende elementen, zoals wolkjes en regendruppels of bloemen en kikkerdril. Het betreffende getal is alleen groot en wit als cijfer afgedrukt, er is verder geen tekst. Hoewel de pagina’s, zeker tegen het eind van het boek, goed gevuld zijn, wordt het geheel n…Lees verder

1,2...tel je mee?

Dit telboekje is niet meer, maar zeker ook niet minder, dan wat een telboekje hoort te zijn. Je krijgt een aantal fraaie platen waarop je diertjes kan tellen van een tot tien. Het boekje bevat de meest uiteenlopende dieren: van een poes, over een egel tot een das. Er werd niet steeds voor het meest voor de hand liggend beestje gekozen. Per dubbele bladzijde zie je een aantal dieren met het bijbehorende getal. De achtergronden in het boekje zijn erg mooi, met motiefjes in een bij elkaar passend kleurenpalet. We vinden hier veel natuurelementen in terug: bloemen, regen, eikels …  Veel meer dan dat is er niet te zien. De diertjes doen niks speciaals waarover je als voorlezer kan vertellen. Ook hun expressies zijn heel neutraal. Je hebt dus weinig mogelijkheden als verteller om uit te wijden met dit boek. Het boekje is gewoon gemaakt om kleuters te leren tellen en in dat opzet is het geslaagd.