Boek
Nederlands

Milo's eerste voelboekje in zwartwit

Faye Williamson (auteur)
+1
Milo's eerste voelboekje in zwartwit
×
Milo's eerste voelboekje in zwartwit Milo's eerste voelboekje in zwartwit

Milo's eerste voelboekje in zwartwit

Faye Williamson (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kat Milo speelt de hele dag. Hij gaat buiten op zoek naar muisjes, speelt verstoppertje, drinkt water en gaat lekker slapen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrij drukke tekeningen in zwart-wit, met voelelementen en een enkel kleurelement. Vanaf ca. 1 jaar.
Extra onderwerp
katten, muizen, prentenboeken
Titel
Milo's eerste voelboekje in zwartwit
Auteur
Faye Williamson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Milo's touch & feel
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
[12] p. : ill.
ISBN
9789002267956 (hardback)

Besprekingen

In dit vierkante boek van royaal formaat volgen we kat Milo een dagje. Hij speelt, gaat naar buiten, speelt verstoppertje, zoekt muisjes, drinkt water en gaat slapen. Steeds is hij vergezeld van een muis: de tekst spoort aan die op elke illustratie te zoeken. Ook wordt in één of twee eenvoudige zinnen becommentarieerd wat er te zien is op de spreadbrede, tamelijk drukke platen. Die zijn geheel in zwart-wit uitgevoerd in dikke lijnen en vlakken met voelelementen, zoaals de rubberachtige kussentjes onder Milo’s pootjes, het glanzende metaalachtige labeltje aan zijn halsbandje of zijn vilten snorharen. Grappig is het ruwe tongetje in glitter-roze, het enige gekleurde accent in de uitgave. Uitgevoerd in stevig hardkarton met twee afgeronde hoeken. Interactief te gebruiken met baby’s vanaf ca. 1 jaar.

Milo's eerste voelboekje in zwart-wit

Dit kartonboekje is een combinatie van een kijk- en voelboekje. Er werd gekozen om het boek volledig in zwart-wit te illustreren - de eerste kleuren die een baby kan onderscheiden. Op elke dubbele pagina werd ook een voelelement gestopt, samen met het zoeken naar muis die zich telkens ergens verstopt. Deze aspecten zorgen ervoor dat zowel baby's als peuters geboeid met dit boekje bezig kunnen zijn.Het verhaaltje is eenvoudig en toont een dag in het leven van de kat Milo. De illustraties zijn leuk getekend in 2D. Door gebruik van verschillende lijnen en patronen zijn de verschillende voorwerpen gemakkelijk van elkaar te onderscheiden. En door de witte achtergrond wordt het boek niet te druk.Een fijn babyboekje waar ook jonge peuters nog voldoende in kunnen ontdekken.