Boek
Nederlands

Schijnbeweging

Ook verschenen als Foute boel

Harlan Coben (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
+1
Schijnbeweging
×
Schijnbeweging Schijnbeweging

Schijnbeweging

Ook verschenen als Foute boel

In de reeks:
Genre:
De eigenaar van een agentschap voor sporters raakt door zijn bemoeienis met een vrouwelijke basketball-ster betrokken bij een politieke intrige waarbij het nodige bloed vloeit.
Extra onderwerp
literaire thriller
Titel
Schijnbeweging
Ook verschenen als
Foute boel
Auteur
Harlan Coben
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One false move
Uitgever
Amsterdam: De Boekerij, 2009
283 p.
ISBN
9789022552070 (paperback)

Besprekingen

Zijns ondanks raakt een sportmakelaar verzeild in de opdracht een beroemde basketbalspeelster te beschermen, wat tot soms hardhandige verwikkelingen leidt. Tussen proloog en epiloog chronologisch opgebouwde thriller, met cynische humor en een goede spanningsboog. De in een sportmilieu gesitueerde, naar plaatselijke politiek en persoonlijke drama's uitwaaierende intrige is origineel, vol actie, wordt zorgvuldig en vlot verteld met gevarieerde woordkeus en rake typeringen. Er is aandacht voor bijfiguren en menselijke warmte. Aardige tekening van sportconcurrentie en politieke intriges in een hedendaagse, Midden-Amerikaanse stad. Goede vertaling. Derde thriller met dezelfde hoofdpersoon; voor de serie ontving auteur driemaal een Amerikaanse mysteryprijs. Paperback met vrij kleine druk.

Over Harlan Coben

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

Harlan Coben (Newark, New Jersey 4 januari 1962) is een Amerikaans auteur. Hij is de eerste auteur die alle grote Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam schreef. Zo won hij voor Fade Away zowel de Edgar Award als de Shamus Award en voor Deal Breaker de Anthony Award. Zijn thrillers zijn wereldwijde bestsellers.

Na zijn studie in Politieke Wetenschappen vond Coben een baan in de reisbranche, maar begon hij tevens te schrijven. In 1990 verscheen met Play Dead zijn eerste thriller, een jaar later gevolgd door Miracle Cure. Het grote succes kwam met een serie rond sportmakelaar en speurder Myron Bolitar en zijn beste vriend Windsor 'Win' Horne Lockwood III. Daarnaast bleef Coben ook stand-alone thrillers schrijven, waarbij Tell No One (vertaald als Niemand Vertellen) het begin was van zijn succes in Nederland. In 2006 is dit boek onder regie van Guillaume Canet verfilmd als Ne le dis à personne. Coben begon in 2011 met Lees verder op Wikipedia