Boek
Nederlands

Russische poppetjes

Jos Pierreux (auteur)
+1
Russische poppetjes
×
Russische poppetjes Russische poppetjes

Russische poppetjes

In de reeks:
Genre:
Inspecteur Luk Borré van de Knokse politie krijgt te maken met een serie misdrijven waarbij de slachtoffers geen aangifte willen doen.
Titel
Russische poppetjes
Auteur
Jos Pierreux 1957-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, 2021
376 p.
ISBN
9789464340020 (paperback)

Besprekingen

In Knokke, dé Belgische mondaine kuststad voor de rijken, gebeuren allerlei misdaden: ouderen worden afgetroefd, een tiener wordt in elkaar geschopt door motorrijders en bij zogezegde inbraken hebben de slachtoffers niets gezien. Vreemd genoeg wil niemand een klacht indienen. Wie wil hen het zwijgen opleggen en waarom? Het ondertussen voor de fans bekende Knokse speurdersteam ziet maar geen verband tussen de verschillende zaken. Luk Borré, de uitgebluste agent maar weer zijn eigenzinnige zelf, moet zich ontfermen over een nieuweling binnen het korps die heel hard zijn best doet maar vreemde gesprekken voert met zijn overleden moeder. In deze achttiende politieroman met Borré in de hoofdrol zijn er zeer veel nevenplots, waardoor het lijkt alsof de auteur van de hak op de tak springt, maar uiteindelijk convergeren de verschillende verhaallijnen naadloos in elkaar. Dit is weer een vintage Pierreux waarin de spitse dialogen, originele vergelijkingen en de talloze oneliners monkellachjes v…Lees verder

Over Jos Pierreux

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera Post

Jos Pierreux (19 december 1957) is een Vlaamse schrijver. Hij woonde tot begin 2012 in Pepingen. Toen werd hij professioneel auteur en ging in Knokke en Halle wonen. De meeste van zijn misdaadverhalen (met inspecteur Luk Borré vaak in een hoofdrol) spelen zich in de badstad af, maar hij schrijft ook romans. In 2004, 2005, 2014 en 2018 werd Pierreux genomineerd voor de Hercule Poirotprijs. In 2018 won hij die felbegeerde literatuurprijs met 'Niets erger dan spijt', een misdaadroman die sterk autobiografisch is omdat hij er de (strijd om) euthanasie van zijn moeder in verwerkte. In 2019 leverde hij een kortverhaal voor 'VDB Forever', een huldeboek van bekende kunstenaars en schrijvers aan wielrenner Frank Vandenbroucke.

Bibliografie

Romans:

  • Tattoo (1989)
  • Voldaan (2015)

Misdaadromans:

  • Witse: Een been om aan te kluiven (2012)

Misdaadromans met Luk Borr…Lees verder op Wikipedia

Suggesties