Boek
Nederlands

Kindje lacht, kindje huilt

Kathleen Amant (auteur)

Kindje lacht, kindje huilt

Kathleen Amant (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Wat heb je nodig als je gaat eten, en wat als je naar buiten gaat? En hoe voel je je als je blokkentoren omvalt? Ben je dan net zo verdrietig als wanneer je knuffel valt of als je niet wil slapen? Vierkant hardkartonnen prentenboek over emoties en alledaagse situaties, met vrolijk gekleurde tekeningen en flappen. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Titel
Kindje lacht, kindje huilt / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[10] p. : ill.
ISBN
9789044836455 (hardback)

Besprekingen

Hardkartonnen prentenboekje met afgeronde hoeken en flapjes over emoties: op elke dubbele pagina wordt een situatie geschetst waarbij een kindje afwisselend blij en verdrietig is, omdat hij bijvoorbeeld een blokkentoren bouwt, die vervolgens omvalt, of tijdens een wandeling zijn knuffel laat vallen. Op elke linkerpagina staan afbeeldingen van vier voorwerpen met daarbij de benaming (inclusief lidwoord). Deze zijn geplaatst tegen een witte achtergrond. De voorwerpen sluiten aan bij het betreffende thema (Fijn spelen, Samen op stap, Lekker eten, In bad en Naar bed). Op de rechterpagina staat onder een afbeelding op een grote flap een korte tekst over het blije kind. Onder de flap blijkt de situatie veranderd en is het kindje verdrietig. Het geheel is uitgevoerd in de inmiddels vertrouwde stijl van de illustratrice: herkenbare, egaal ingekleurde illustraties in sprekende kleuren die duidelijk dikzwart omlijnd zijn. Zij heeft al vele peuterboeken op haar naam staan, o.a. over Anna en Heks…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (uitgeverij Clavis). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australië …Lees verder op Wikipedia

Suggesties