Boek
Nederlands

Rara, wie ben ik?

Liesbet Slegers (auteur)

Rara, wie ben ik?

Liesbet Slegers (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Mijn huisje draag ik op mijn rug en ik heb geen poten. Kun je raden wie ik ben? Nee, geen slak, kijk maar achter de grote flap! Vierkant prentenboek met eenvoudige tekst en kleurijke, grof geschilderde tekeningen van dieren die na het openen van de flap een ander dier blijken te zijn. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Rara, wie ben ik? / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2019
[16] p. : ill.
ISBN
9789044836493 (hardback)

Besprekingen

Een boekje vol raadsels: aan de hand van een paar kenmerken die in de enkele regels tekst op elke linkerpagina worden genoemd, kan worden geraden welk dier zich achter de flap op de rechterpagina bevindt. Het gaat om zes dieren en in het laatste geval de maan. Uitdagend is dat het als de flap is gesloten om iets anders lijkt te gaan. Zo is een vogel bij openklappen een vis (staarten zijn hetzelfde) of blijkt een kuiken dat uit een ei kruipt een muis (eischaal is zijn achterlijf). Aan de binnenzijde van de royale flappen die driekwart van de pagina beslaan, staat het dier benoemd plus nog een eigenschap. De stoere, geverfde illustraties in sprekende kleuren zijn duidelijk dikzwart omlijnd. Ook de tekstpagina’s zijn geschilderd, in een egale kleur waarin de verfstreek nog te zien is. Stevig uitgevoerde, vierkante uitgave met geplastificeerde bladzijden en twee afgeronde hoekjes. Om plezier mee te beleven met dreumesen vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia