Boek
Nederlands

Virus

Mirjam Mous (auteur)
+1
Virus
×
Virus Virus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Titel
Virus
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
283 p.
ISBN
9789000340330 (hardback)

Besprekingen

Kris en Hopper raken in Spanje betrokken bij een dodelijk ongeval en ze slaan op de vlucht. Ze komen in het bergdorpje Odrín terecht waar een dodelijk virus de kop opsteekt. Plotseling wordt het hele dorp in quarantaine geplaatst. Al gauw komen de jongens erachter dat sommige dorpsbewoners schimmige geheimen hebben. Schrijfster Mous voegt wederom een sterke jeugdthriller toe aan haar oeuvre. Ze bespeelt de lezer door na een spannend begin het verhaal in rustiger vaarwater te brengen; om vervolgens de spanning weer genadeloos op te voeren. De hoofdpersonen zijn fijne personages. Kris zorgt met zijn Tourette-syndroom voor een komische noot, maar Mous waakt ervoor om hem clownesk te maken. Zijn aandoening is realistisch en gespeend van het stereotype gevloek. Ook de andere personages zijn goed uitgewerkt en roepen samen een vreemde sfeer op. Het verhaal heeft sterke wendingen en heeft een zeer bevredigend einde. Dit griezelig goede boek met personages die in de toekomst vaker op mogen du…Lees verder

Virus

Een boek dat gaat over dodelijke virussen en geheimen in een afgelegen Spaans dorpje enerzijds en over twee neven die beginnen te graven in de geheimen van het dorp anderzijds. Bovendien durft de schrijfster het aan om een van de hoofdpersonages te laten lijden aan Gilles de la Tourette. Hoewel het niet gemakkelijk is om dit gegeven te intregeren in het geheel, lukt de schrijfster hier bijzonder goed in. Als lezer ga je zo beseffen wat er omgaat in een persoon met Gilles de la Tourette. Dit wordt mooi verweven in het verhaal en gaat op geen enkel moment het verhaal domineren.

De twee neven zijn samen op vakantie en belanden in een afgelegen dorpje dat wordt afgesloten als gevolg van een besmettelijk virus. Ze leren er al snel mensen kennen, maar leren er ook snel dat je niemand kan vertrouwen. Wanneer ze in hun hotelkamer een schets en foto's vinden, gaan ze op onderzoek uit. Het dorp heeft echter zijn zorgvuldig bewaarde geheimen en de speurtocht is niet zonder gevaar. …Lees verder

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia