De bibliotheek in tijden van corona

Eindelijk mogen we deuren weer open zetten voor het publiek - en eindelijk kunnen jullie ter plaatse nieuwe boeken komen inslaan!

We kijken al uit naar jullie bezoek! Hoe ziet een bibliotheekbezoek er momenteel uit? Onderstaand vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Als je nog iets anders wil weten, mag je ons altijd contacteren.

Hoe ziet een bibliotheekbezoek in tijden van corona er precies uit?

We proberen het bibliotheekbezoek zo aangenaam maar ook zo veilig mogelijk te maken. Hiervoor rekenen we op je medewerking en hopen dat de volgende regels nageleefd zullen worden:

• Blijf thuis als je ziek bent, vooral als je een van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur. Blijf thuis als een huisgenoot één van deze klachten heeft.
  • Kom bij voorkeur alleen naar de bibliotheek. Kinderen worden begeleid door een volwassene en lopen niet in de bibliotheek rond.
    Het aantal personen in de bibliotheek wordt zo nodig beperkt.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere mensen.
  • Ontsmet je handen met de handgel aan de ingang.
  • Draag bij voorkeur een mondmasker.
  • Lezen, zitten en studeren in de bibliotheek is nog niet mogelijk.
  • Leen doelgericht boeken. Zoek bij voorkeur je boek/strip op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf.
  • Houd je bibliotheekbezoek zo kort mogelijk, max.20 minuten.

Welke maatregelen treft de bib om een veilig bezoek te garanderen?

De bib doet haar uiterste best om je bibbezoek veilig te laten verlopen. We vragen dan ook aan de bezoekers om onze regels te respecteren.

Er staat handgel ter beschikking aan de ingang en we hopen dat de 1.5 meter afstand-regel en het gebruik van mondmaskers intussen genoeg ingeburgerd zijn. Indien nodig beperken we het aantal bezoekers. Teruggebrachte materialen worden ontsmet voor ze terug in de rekken worden geplaatst.

Bij het pakken van boekenpakketten dragen de bibmedewerkers handschoenen en mondmasker.

Openingsuren

Wanneer mogen we naar de bib komen?

De openingsuren zijn lichtjes aangepast:
woensdag 13 - 18 uur
vrijdag 13 - 17 uur
zaterdag 10 - 13 uur

Afhalingen kunnen ook buiten de openingsuren aangevraagd worden.

Openingsuren

Is de bibliotheek open tijdens de zomervakantie?

Ja, wij blijven de hele zomer open met aangepaste openingsuren!

Enkel op zaterdag 15 augustus is de bib gesloten.

Ingang

Is de ingang aan de Van Overbekelaan 164 open?

Nee, je kan de bibliotheek enkel bereiken via de Zeypstraat 47.
De ingang aan de Van Overbekelaan 164 blijft gesloten.

Boeken terugbrengen

Foto van de inleverbox van de bibliotheek

Wanneer mag ik mijn uitgeleende boeken terugbrengen?

Je kan de uitgeleende boeken gewoon tijdens de openingsuren van de bibliotheek terugbrengen of ze tijdens de openingsuren van De Zeyp (maandag tot en met vrijdag: 9-17 uur) in onze inleverbox deponeren.
Opgelet: enkel de inkom langs de Zeypstraat 47 is toegankelijk!

Boetes

Vanaf wanneer worden er weer boetes aangerekend?

Alle boeken werden verlengd tot 1 juli 2020. Tegen dan moet je ze dus binnenbrengen als je een boete wilt vermijden.
Tijdens de sluitingsperiode werden er geen boetes aangerekend.

Betaal je lidgeld of boete bij voorkeur elektronisch of contactloos via onze Bancontact betaalterminal.

Alternatieve dienstverlening

Kan ik nog altijd een boekenpakket bestellen? Kan ik buiten de openingsuren langskomen? Leveren jullie ook boeken aan huis?

Ja, dat kan.

-Het aanvraagformulier voor een boekenpakket vind je hier.

- Wil je naar de bibliotheek komen, maar liever wanneer er geen publiek aanwezig is? Of ben je een kwetsbaar persoon?
Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan de bibliotheek buiten de openingsuren. Contacteer ons voor een afspraak.

- Kan je niet naar de bib komen, maar wil je toch boeken uitlenen?
We kunnen de boeken aan huis leveren, contacteer ons voor meer informatie.

Info:
Bel naar 02/502.35.44 of stuur ons een e-mail.

Wanneer vinden er terug activiteiten in de bib plaats?

Er vinden nog altijd geen activiteiten plaats, maar we plannen om in de zomervakantie mee te doen aan activiteiten in de speelstraten in de buurt.

Voor activiteiten van het gemeenschapscentrum De Zeyp en het dienstencentrum De Rotonde consulteer je best hun eigen website.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat?
Gebruik ons contactformulier, stuur een e-mail of bel naar 02/502.35.44.

Wil je graag op de hoogte zijn van al wat in de bib gebeurt?
Schrijf dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook.

Lerarenkaart

Voorbeeld Lerarenkaart 2020

Kan ik nog mijn Lerarenkaart in de bib afhalen?

Ja, de kaarten liggen hier nog tot vrijdag 31 juli 2020.
Tot dan kan je ze in de bibliotheek afhalen.

Andere diensten

Dit is het logo van de Gemeente Ganshoren

Wat met andere diensten van de gemeente?

Hou voor info over de andere diensten de website van de gemeente Ganshoren of hun Facebook-pagina in de gaten.