Livre
Néerlandais

Wat na corona? : brief aan Vlaanderen

Bleri Lleshi (auteur), Marc Van Ranst (auteur de l'introduction)
Pleidooi om de coronapandemie aan te grijpen om een radicaal andere samenleving op te bouwen.
Titre
Wat na corona? : brief aan Vlaanderen
Auteur
Bleri Lleshi
Auteur de l'introduction
Marc Van Ranst
Langue
Néerlandais
Éditeur
Berchem: EPO, 2020
236 p.
ISBN
9789462672345 (paperback)

Commentaires

De auteur (1981) is Belg, Vlaming, Brusselaar, met een oorspronkelijk Albanese achtergrond. Als betrokken burger en politiek filosoof pleit hij ervoor om de coronapandemie aan te grijpen om een radicaal andere samenleving op te bouwen. Op het gebied van gezondheidszorg en maatschappelijk werk, arbeidsverhoudingen, integratie van culturele minderheden, klimaatbeleid en openbaar bestuur moet het roer radicaal om. Politiek staat hij aan de linkerzijde. Zijn achtergrond en oriëntatie (en idioom) zijn overwegend Vlaams, maar zijn ideeën zijn zonder moeite ook in een Nederlandse context te plaatsen. Het concept ‘Brief aan Vlaanderen’ doet enigszins geforceerd aan. Inhoudelijk heeft de tekst nogal wat doublures, hetgeen niet ten goede komt aan de leesbaarheid. Al met al gaat het om een serieus te nemen politieke visie, zij het dat de werfkracht van deze oproep nogal beperkt lijkt.

À propos de Bleri Lleshi

CC BY-SA 4.0 - Image by Rabia Uslu

Blerim Gjonpalaj ([blɛɾim ɟ͡ʝɔnpalaj]? ; né en Albanie en 1981), connu sous le pseudonyme de Bleri Lleshi ([blɛɾi ɫɛʃi]?), est un philosophe, écrivain et conférencier albanais vivant en Belgique.

Carrière

Bleri Lleshi aborde des thèmes tels que l'inégalité sociale, l'amour, le néolibéralisme,, les jeunes, l'interculturalité, le racisme, l'identité, et Bruxelles. Il écrit régulièrement des articles d'opinion et des critiques pour divers médias, notamment le Brussels Times Magazine. Il est chargé de cours à la haute école UCLL.

Projet artistique Bruselo

Lleshi a aussi un projet artistique en tant que DJ. Son nom de scène est Bruselo (« Bruxelles » en espéranto). En tant que DJ, Lleshi veut démontrer la diversité de la musique en jouant de la musique de toutes les parties du monde. Il joue des gro…En lire plus sur Wikipedia