Livre
Néerlandais

Virus

Mirjam Mous (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Titre
Virus
Auteur
Mirjam Mous
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2015
283 p.
ISBN
9789000340330 (hardback)

Commentaires

Kris en Hopper raken in Spanje betrokken bij een dodelijk ongeval en ze slaan op de vlucht. Ze komen in het bergdorpje Odrín terecht waar een dodelijk virus de kop opsteekt. Plotseling wordt het hele dorp in quarantaine geplaatst. Al gauw komen de jongens erachter dat sommige dorpsbewoners schimmige geheimen hebben. Schrijfster Mous voegt wederom een sterke jeugdthriller toe aan haar oeuvre. Ze bespeelt de lezer door na een spannend begin het verhaal in rustiger vaarwater te brengen; om vervolgens de spanning weer genadeloos op te voeren. De hoofdpersonen zijn fijne personages. Kris zorgt met zijn Tourette-syndroom voor een komische noot, maar Mous waakt ervoor om hem clownesk te maken. Zijn aandoening is realistisch en gespeend van het stereotype gevloek. Ook de andere personages zijn goed uitgewerkt en roepen samen een vreemde sfeer op. Het verhaal heeft sterke wendingen en heeft een zeer bevredigend einde. Dit griezelig goede boek met personages die in de toekomst vaker op mogen du…Lire la suite

Virus

Een boek dat gaat over dodelijke virussen en geheimen in een afgelegen Spaans dorpje enerzijds en over twee neven die beginnen te graven in de geheimen van het dorp anderzijds. Bovendien durft de schrijfster het aan om een van de hoofdpersonages te laten lijden aan Gilles de la Tourette. Hoewel het niet gemakkelijk is om dit gegeven te intregeren in het geheel, lukt de schrijfster hier bijzonder goed in. Als lezer ga je zo beseffen wat er omgaat in een persoon met Gilles de la Tourette. Dit wordt mooi verweven in het verhaal en gaat op geen enkel moment het verhaal domineren.

De twee neven zijn samen op vakantie en belanden in een afgelegen dorpje dat wordt afgesloten als gevolg van een besmettelijk virus. Ze leren er al snel mensen kennen, maar leren er ook snel dat je niemand kan vertrouwen. Wanneer ze in hun hotelkamer een schets en foto's vinden, gaan ze op onderzoek uit. Het dorp heeft echter zijn zorgvuldig bewaarde geheimen en de speurtocht is niet zonder gevaar. …Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diplômée du HAVO (nl) (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (nl) (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges,…En lire plus sur Wikipedia