Op deze pagina vind je alle praktische informatie terug over het gebruik van de bib.

Lid worden


Om alle bibliotheekdiensten te kunnen gebruiken moet je lid worden van de bibliotheek. Breng je identiteitskaart mee en meld je bij de balie om je als lid te laten registeren.

  • < 18 jaar: gratis
  • > 18 jaar: 2 euro / jaar

 

Lenen


Wil je materialen lenen of diensten gebruiken. Schrijf je in.

De uitleentermijn bedraagt 4 weken en je kunt 2 maal gratis verlengen met nog eens 4 weken zolang het materiaal niet door een andere gebruiker gereserveerd werd.

Je kunt maximum 10 items per keer lenen.

Voor scholen, kinderdagverblijven en organisaties zijn er aangepaste voorwaarden.

 

Reserveren


Alle uitgeleende materialen kunnen gereserveerd worden. Voor materialen die aanwezig zijn in de bibliotheek is dit niet mogelijk.

Reserveren is gratis voor jeugd (< 18 jaar). Volwassenen betalen 0,50 euro. Je krijgt een e-mail zodra de reservatie voor jou is klaargezet. 

Een reservatie wordt maximum 2 weken opzij gezet. Daarna vervalt de reservatie.
 

 

Online diensten


Met de Mijn Bibliotheek dienst kun je van thuis uit je uitleningen bekijken, de uitleentermijn verlengen en je leenhistoriek bekijken. Hoe dit precies werkt kun je nalezen op onze help-pagina.

Met de ingebouwde lijstjes-tool kun je items uit de catalogus bewaren op een 'te lezen' of ander lijstje.

De bibliotheek heeft ook digitale collecties die je van thuis uit kunt raadplegen.

Om de online diensten te kunnen gebruiken moet je een Mijn Bibliotheek profiel hebben. Als je nog geen profiel hebt, lees dan hier hoe je er één kunt aanmaken.

 

Elders lenen

Is een item bij ons niet beschikbaar, maar vind je het wel in een andere bibliotheek terug, dan kun je dit laten overkomen naar onze bibliotheek. Gebruik dit formulier om je aanvraag te plaatsen.

Het is niet zeker dat de andere bibliotheek het materiaal wil uitlenen. Je krijgt een bericht van ons ongeacht de uitkomst.

Voor deze dienst vragen we een tussenkomst in de transportkosten van 2,00 euro.
 

 

Een aankoopvoorstel doen

Vind je iets niet terug in onze catalogus en wil je dat de bibliotheek dit materiaal aanschaft?
Gebruik dan ons aankoopsuggestieformulier. Onze aankoopverantwoordelijken beslissen of ze ingaan op het verzoek. Je krijgt een bericht van ons ongeacht de uitkomst.