De bib voor leerkrachten en leerlingen

Wat biedt de bib aan voor leerkrachten en leerlingen?

Klasbezoeken

Als leerkracht aan een Nederlandstalige basisschool in Ganshoren kan je met je klas bij ons boeken komen uitlenen. We spreken dan een moment af voor een klasbezoek, zo gewenst voor heel het schooljaar. De klasbezoeken vinden bij voorkeur buiten de openingsuren plaats zodat de leerlingen rustig een à twee boeken kunnen kiezen. Een klaskaart is uiteraard gratis, de leentermijn is zes weken, maar wordt automatisch verlengd tot aan het volgende klasbezoek. Leerlingenkaarten zijn mogelijk, maar moeten op voorhand aangevraagd worden. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Activiteiten

Het Bovenste Beste Boek
  • In het begin van het schooljaar doen we mee aan de Boekenbende aan huis. In samenwerking met Odisee hogeschool brengen we eerstejaars studenten orthopedagogie samen met kleuters die nog niet goed Nederlands spreken. Acht weken lang komt er een student bij hen aan huis om het kind boekjes voor te lezen en samen over de boekjes te spreken.
  • In maart is het Jeugdboekenmaand. In die maand nodigen we alle omliggende basisscholen uit om naar de bib te komen voor een voorstelling met een professionele verteller.
  • In 2021/22 hebben we meegedaan aan Het Bovenste Beste Boek, een traject voor leerlingen van het 2e leerjaar onder begeleiding van illustratrice Marjolein Pottie en "boekenbouwer" Bert Vannieuwenhuyse. 29 klassen werkten met hen aan hun eigen verhaal met het thema "Feest" zodat aan het einde een boek ontstond, het Bovenste Beste Boek dat je nu in alle Brusselse bibliotheken kunt uitlenen.
  • In samenwerking met het gemeenschapscentrum De Zeyp organiseren wij lezingen met jeugdauteurs en workshops met kunstenaars. Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of die van De Zeyp.

Wil je graag een activiteit samen met ons op poten zetten, spreek ons dan aan!

---

Lerarenkaart

Ben je leerkracht en woon je in Ganshoren? Dan ligt je lerarenkaart bij ons in de bibliotheek en mag je ze tot eind juni komen afhalen. Als je niet weet waar je ze moet afhalen kijk je best op de webpagina van Klasse - of je belt even en we kijken na of ze bij ons ligt.

Klasse Magazine

Ben je niet geabonneerd op Klasse magazine, kan je als je niet zo graag online leest de papieren versie uitlenen in de bibliotheek.