De bibliotheek gaat terug open!

Vanaf 27 mei mag je bij ons terug binnen, op woensdag tussen 13 en 18 uur, vrijdag tussen 13 en 17 uur en zaterdag tussen 10 en 13 uur.

open

We zaten al te popelen om terug open te mogen gaan en nu is het zo ver! Vanaf komende week woensdag mag er weer publiek binnen in de bibliotheek. Zo een afhaalpunt, allemaal goed en wel, maar dat is toch niet hetzelfde als in de boeken te kunnen snuisteren - en andersom is het voor ons ook niet hetzelfde als we in een lege bibliotheek moeten zitten.

Gezien de omstandigheden hangen er natuurlijk een aantal regeltjes aan vast:

• Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: verkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging van temperatuur.
  • Blijf thuis als een huisgenoot één van deze klachten heeft.
  • Kom bij voorkeur alleen naar de bibliotheek. Kinderen worden begeleid door een volwassene en lopen niet in de bibliotheek rond. Het aantal personen in de bibliotheek wordt beperkt.
  • Houd 1,5 meter afstand van andere mensen.
  • Ontsmet je handen met de handgel bij het binnenkomen. Als je boeken terugbrengt ontsmet dan je handen nadat je ze in de daarvoor voorziene doos gelegd hebt. (Het teruggebrachte materiaal wordt 3 dagen in quarantaine gehouden. Pas na de quarantaineperiode wordt het materiaal gescand.)
  • Draag bij voorkeur een mondmasker.
  • Lezen, zitten en studeren in de bibliotheek is nog niet mogelijk.
  • Leen doelgericht boeken. Zoek bij voorkeur je boek/strip op voorhand op in de catalogus of reserveer het vooraf.
  • Houd je bibliotheekbezoek zo kort mogelijk, max.20 minuten.
  • Neem enkel een boek of strip uit het rek dat je ontleent.

Wil je nog niet de bib binnenkomen dan mag je nog altijd boeken bestellen en op afspraak komen halen. Het formulier voor de aanvraag vind je hier.

Kan je niet naar de bib komen, maar wil je toch boeken uitlenen, neem dan contact met ons op dan zullen we de boeken wel aan huis leveren.