Ganshoren is Boekstart-gemeente!

Boekstart is een samenwerkingsproject tussen Iedereen Leest, de bibliotheken en Kind & Gezin. De bibliotheek wil ouders aanmoedigen om hun baby´s al zo vroeg mogelijk boekjes te laten ontdekken. Zelfs de allerkleinsten beleven leesplezier door samen met hun ouders in boeken te kijken!

Boekstart peutertas met inhoud

Hoe werkt het?

• Ouders die met hun baby van 6 maanden langsgaan bij het consultatiebureau van Kind & Gezin of wiens kind naar een kinderdagverblijf in Ganshoren gaat, krijgen daar een gratis babypakket. In dit pakket vind je een knisperboekje en informatie over voorlezen en de positieve effecten daarvan.
  • Voor kindjes van 15 maanden ontvangen ze daar een uitnodiging om samen met hun peuter een pakket af te halen in de bibliotheek: een leuke draagtas met een set boeken aangepast aan hun leeftijd.

Het ideale moment om je baby of peuter gratis in te schrijven in de bibliotheek!

Onze baby- en peuterkast staat klaar en is gevuld met bad-, knisper-, karton- en stoffen boekjes, maar natuurlijk vind je ook voorlees- en prentenboeken in de bibliotheek.

Meer informatie: www.boekstart.be