Ganshoren wordt Boekstart-gemeente!

Boekstart is een samenwerkingsproject tussen Iedereen Leest, de bibliotheken en Kind & Gezin. De bibliotheek wil kinderen aanmoedigen en helpen om zo vroeg mogelijk boekjes te ontdekken. Zelfs de allerkleinsten kunnen leesplezier beleven door samen met hun ouders in boeken te kijken en prenten aan te wijzen, door versjes te leren, liedjes te zingen, …

Boekstart

Hoe werkt het?

• Ouders die met hun baby van 6 maanden langsgaan bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, krijgen daar een gratis babypakket. In dit pakket vind je een knisperboekje en informatie over voorlezen en de positieve effecten daarvan.
  • Ouders die met hun kindje van 15 maanden langsgaan bij het consultatiebureau van Kind & Gezin, krijgen daar een uitnodiging om samen met hun peuter een pakket af te halen in de bibliotheek. Je krijgt dan een leuke draagtas met een set boeken aangepast aan hun leeftijd.

Het ideale moment om je baby of peuter gratis in te schrijven in de bibliotheek.
Onze baby- en peuterkast staat klaar en is gevuld met bad-, knisper-, karton- en stoffen boekjes, maar natuurlijk vind je ook voorlees- en prentenboeken in de bibliotheek.

Kom jij ook een kijkje nemen?

Meer informatie: www.boekstart.be